Τι είναι το AboutPets

«Μέχρι να αγαπήσεις ένα ζώο, ένα κομμάτι της ψυχής σου παραμένει σε ύπνωση».
Αφυπνίζεται με την άδολη κατάθεση αγάπης προς τα ζώα. Αυτή η αγάπη για τα ζώα συντροφιάς είναι η πυξίδα και η κινητήριος δύναμη μας, για την διοργάνωση της πρώτης ζωοφιλικής συνάντησης στην Κύπρο.

Η έκθεση AboutPets 2017 αφορά τους καλύτερους μας φίλους, τα κατοικίδια και την ευζωία τους, η οποία επιτυγχάνεται μέσω της υπεύθυνης κηδεμονίας.

Η δημιουργική αυτή συνάντηση φιλοδοξεί να ενώσει υπό την σκέπη της όλους τους ζωόφιλους, όλους εσάς, που η αγάπη σας για τα κατοικίδια παραμένει αδιαπραγμάτευτη, ανεξαρτήτως συνθηκών. Λένε, πως καλύτερος ψυχοθεραπευτής είναι η αγκαλιά ενός ζώου. Σκυλάκια, γατάκια, πτηνά, ερπετά, ενυδρείο βελτιώνουν την ζωή μας με την παρουσία τους και προσμένουν μοναχά στην φροντίδα και την αγάπη μας. Αγάπη, η οποία για να προσφερθεί απαιτείται πρωτίστως γνώση και φυσικά διάθεση για προσφορά. Με αυτή τη γνώση στοχεύει να σας εξοπλίσει η έκθεση AboutPets, που θα πραγματοποιηθεί από 1 ως 2 Απριλίου στο Hilton Park Nicosia.

Στην προσπάθεια που κάνουμε για να προσελκύσουμε την ζωοφιλική κοινότητα της Κύπρου, για να σας έχουμε όλους κοντά μας, η είσοδος θα είναι ελεύθερη και θα υπάρχει η δυνατότητα Parking για τους επισκέπτες. Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται μια συνάντηση τέτοιας εμβέλειας, η οποία καλύπτει όλες τις πτυχές της ζωοφιλίας, στην Κύπρο.

Με «βαριά κληρονομιά» την διοργάνωση επιτυχημένων φεστιβάλ και εκθέσεων στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία, που άλλαξαν πραγματικά την αντίληψη των ανθρώπων για τα ζώα συντροφιάς και διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην βελτίωση της νοοτροπίας των κηδεμόνων των κατοικίδιων, στοχεύουμε να συμβάλλουμε αποφασιστικά προς αυτή την κατεύθυνση και στην Κύπρο. Η εμπειρία μας και η γνώση μας σφραγίζουν την διάθεση μας για να δημιουργήσουμε την απόλυτη ζωοφιλική εμπειρία για πρώτη φορά στην Κύπρο.

Στην έκθεση AboutPets οι ζωόφιλοι και οι οικογένειες, γονείς και παιδιά, θα απολαύσουν μερικές ώρες χαλάρωσης μαθαίνοντας για τα αγαπημένα μας ζώα συντροφιάς. Σε αυτή την συνάντηση, θα εφοδιαστείτε με απαραίτητη γνώση προκειμένου να προσφέρετε στο κατοικίδιο σας προστασία, μια ισορροπημένη καθημερινότητα, αυξάνοντας τις πιθανότητες ευζωίας του και βελτιώνοντας την σχέση του με τον κηδεμόνα του. Παράλληλα θα έχετε την δυνατότητα ενεργούς παρέμβασης σε μια απόλυτα διαδραστική συνάντηση. Στις ποιοτικές εγκαταστάσεις του Hilton Park Nicosia, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απρίλη, θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε παρουσιάσεις, ομιλίες και να ρωτήσετε ειδικούς σχετικά με θέματα που σας απασχολούν. Στην ειδικά σχεδιασμένη αίθουσα θα μπορέσετε να «γεμίσετε το οπλοστάσιο της γνώσης σας». Στόχος όλων των συμμετεχόντων είναι η προώθηση της υπεύθυνης κηδεμονίας των ζώων συντροφιάς και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν οι ομιλίες των ειδικών μας.

Η πρώτη ημέρα της έκθεσης AboutPets, το Σάββατο 1η Απριλίου, θα είναι αφιερωμένη στην υιοθεσία και θα διοργανωθεί Adoption Day σε συνεργασία με το Καταφύγιο Σκύλων Λευκωσίας και τον Σύνδεσμο Προστασίας και ευημερίας των Γάτων, στον εξωτερικό χώρο του Ξενοδοχείου, πάνω από την πισίνα. Η Ημέρα Υιοθεσίας, θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους όσους το επιθυμούν να γίνουν κηδεμόνες ενός σκύλου ή μιας γάτας, που περιέθαλψαν οι ζωοφιλικές οργανώσεις.

Το “μενού” του διημέρου αποτελείται από διαγωνισμούς, δώρα, συμβουλές διατροφής, φροντίδας και περιποίησης (grooming), σεμινάρια, διαδραστικές ομιλίες από ειδικούς, απαντήσεις στις απορίες σας και διασκεδαστικές δραστηριότητες για τα παιδιά. Οι χορηγοί μας και οι εμπορικοί εκθέτες θα διοργανώσουν μια σειρά διαγωνισμών με πολλά δώρα για τους επισκέπτες της δημιουργικής αυτής συνάντησης. Κατά τη διάρκεια του AboutPets θα έχετε τη δυνατότητα να περιηγηθείτε στον χώρο και να συνομιλήσετε με εξειδικευμένα στελέχη εταιρειών, που αγκάλιασαν την προσπάθεια αυτή.

Στο απόλυτο ζωοφιλικό γεγονός της Κύπρου θα έχετε επίσης την δυνατότητα να γνωρίσετε τις φυλές γάτων, Persian και Bengal, ενώ στο περίπτερο του Κυνολογικού Ομίλου Κύπρου, να συναντήσετε στην ενότητα “Meet The Breed” τις φυλές σκύλων, Doberman και American Staffordshire. Την Κυριακή 2 Απριλίου μπορείτε να παρακολουθήσετε το Specialty American Staffordshire Dog Show, επίσης στον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου, πάνω από την πισίνα. Παρουσιάσεις πτηνών, ερπετών και ενυδρείων θα συμπληρώσουν την ζωοφιλική εμπειρία σας στον κόσμο των ζώων συντροφιάς.

Το πλήρες πρόγραμμα των παρουσιάσεων θα αναρτηθεί λίγες ημέρες πριν την διεξαγωγή της συνάντησης στον δικτυακό τόπο: www.aboutpets.eu

Σε αυτή την πρώτη μας προσπάθεια στην Κύπρο οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή το γεγονός ότι μας αγκάλιασαν μια σειρά οργανισμών που μάχονται για την ευζωία των ζώων συντροφιάς. Στο AboutPets θα συμμετάσχουν ενεργά:

  • O Παγκύπριος Κτηνιατρικός Σύλλογος,
  • O Κυνολογικός Όμιλος Κύπρου,
  • O Παγκύπριος Σύνδεσμος Φίλων Μελωδικών και Καλλωπιστικών Πουλιών,
  • H «Φωνή για τα Ζώα της Κύπρου»,
  • Tο «Nicosia Dog Shelter – Καταφύγιο Σκύλων Λευκωσίας» και
  • Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ευημερίας των Γάτων.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε η ζωοφιλική κυπριακή κοινότητα να αγκαλιάσει θερμά τη πρώτη έκθεση AboutPets 2017.

Σας περιμένουμε το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Απριλίου στο Hilton Park Nicosia με είσοδο ελεύθερη και parking!

Την οργάνωση του πρωτοποριακού εγχειρήματος έχει αναλάβει η εταιρεία WELLDONE Ltd.
Η WELLDONE Ltd είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Κύπρο που δραστηριοποιείται στην διοργάνωση επαγγελματικών εκθέσεων και ζωoφιλικών φεστιβάλ, τα οποία προωθούν το μήνυμα της υπεύθυνης κηδεμονίας των ζώων συντροφιάς.
Αδιαπραγμάτευτος σκοπός της να αναβαθμίσει το επίπεδο ζωής των κατοικίδιων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο +30 210 7794529, ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@welldone.com.gr